Najzanimljiviji sajt Balkana


Mnogi se sećaju kultnog filma( ko ne zna savet da se film pogleda) "Posao u italiji" i završne scene kada autobus balansira i završava na samoj ivici provalije.I scena,kada glumac Majkl Kejn izgovara besmrtne reči "Držite se, momci, imam ideju"Upravo takav jedan hotel u tom fazonu filam je psotavljen na Mon Blanu..

Na Mon Blanu na visni od oko 2.834 metara se nalazi neobični mini hotel kojeg su dopremili helikopterom i montirali na samu ivicu planinari.Ovaj neobičan i po svemu jedinstven hotel montiran je na samoj ivci provalije.

Inspirisan  filmom " Posao u Italiji" i scenom autobusa koji balansira na ivici provalije.Iz ovog mini hotela ili kabine se pruža jedinstevn i fenomenalan pogeld na panoramu Mon Blana.

Mini hotel( kabina) raspolaže sa 12 kreveta ,dnevnim boravkom,kuhinjom kao i wc-om,poseduje klimatizovane prostorije.Dok se ceo objekat napaja uz pomoć solarnih ploča,tako da je rešena potreba i za električnom energijom u planinarskom okruženju.Jednostavno potpuno ekološki mini hotel.

Naručilac ovog projekta je italijanski Alpine Club,a cena iztade ovog mini balansirajućeg hotel je oko 25.000 evra.Termički izolovani hotel je napravljen da pruža sve mogućnosti kao i tradicionmalna planinarska koliba.

Hotel je izrađen o materijala koji podnosi ekstremne hladne planinske uslove.Može se premeštati prema potrebi a kada mu prođe vek trajanja može se jednsotavno ukoniti podizanjem pomoću helikoptera tako da za sobom ne može da ostavlja " tragove" na planini.

 loading...
Kliknite ovde i ostavite vaš komentar

Komentari

  • "Trenutno nema Komentara"
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku,LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Oglasna tabla sajta


Poštovani posetioci
Na sajtu trenutno imamo tehničkih problema
Ukoliko se desi da se stranica ne učita
osvežite ili učitajte stranicu ponovo
Izvinjavamo se posetiocima i hvala na razumevanju
 adminstracija sajta

 

Najnoviji naslovi

 


GM izrada sajta baner
adiswitchbaner1