Najzanimljiviji sajt Balkana

crkva deljenja podataka
U Švedskoj ako niste znali postoji od neki dan i zvanično crkva delenja podataka .!?Student filozofije Isak Gerson osnovao je novu religiju Kompimizam 2010 dok njihovi sledbenici se zovu kopimisti. Davno pre je podneo zahtev vlastima Švedske da zvanično prihvate

njegov sistem verovanja kako bi kopimisti izbegli progon.

Ovaj student filozofije za Wierd je rekao da je njihov glavni ritual kopiranje i međusobno povezivanje razmjenom informacija.

Grupi od oko 3.000 osoba koliko broji crkva delenja podataka,tako  je gotovo dvE godine trebalo upornosti i truda,da Švedska službeno odobri novu religiju - Crkvu Kopimista,što je i učinila.

Kopimizam u prevodu znači „kopiraj me” Dok  molitva im glasi:Control-C i Control-V su sveti simboli.


I  oni vjeruju da je komunikacija i delenje podataka svetinja koja se treba poštovati.Kopimisti isto tako veruju da je pogrešno ljude špijunirati i prisluškivati.

Švedska jeste priznala kopizam,ali kršenje autorskih prava i dalje nije zakonski dozvoljeno."Još uvek postoji zakonska stigma za one koji kopiraju.Mnogi se i dalje plaše da će otići u zatvor ako kopiraju ili remiksuju fajlove.

Nadam se da će se, u ime nas kopimista,to uskoro promeniti”, izjavo je student Isak Gerson."Činjenica da nas je Švedska priznala pomoći će nam da osnažimo svoj identitet" rekao je Gerson.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1