Najzanimljiviji sajt Balkana


Sva ova otkrića su došla od strane Međunarodnog konzervacijskog neprofitnog tim naučnika.Ovaj tim prirodnjaka su u južnoj Americi otkrili novu vrstu žabe koja je bila skrivena duboko unutar džungle,kao i druge vrste životinja do sada nepoznatih ljudima!

Tokom tri godine istraživanja naučnici su otkrili i proučili još novih 45 vrsta životinjica!U ovom poslu dosta su im pomogla plemena koji žive u selima duž reke Kutari i Sipalivini u Surinamu.

Novootkrivenu žabu koja ima izgled pacmana iz video igre naučnici su nazvali "Pacman žaba "jer ova žabica ima široka usta kao i njeno telo.Ustanju je da proguta odjednom ceo svoj plen ribu,drugu žabu,pa čak i neke vrste miševa.!

Naučnici u džunglama su otkrili na desetine novih životinjskih vrsta kao što je "Crayola Katydid" nova otkrivena vrsta skakavaca kao i zivopisnu bubu koja je tvrdokožac i veličine je bilijarske lopte.U ovom istraživanjima otkrivena je još jedna potencijalna vrsta novih  žaba za sada ova žabica nosi nadimak "kauboj žaba” zahvaljujući beli marginama po nogama.

"Bodljikavi" som,(tako su ga privremeno nazvali) je riba koja je pokrivena bodljama,a koja je uhvaćena od strane prirodnjaka.Ova riba sa boljama uspešno odvraća velike pirane koja takođe plivaju u negostoljubivim vodama džungle.U ovoj ekspediciji pronađeno je osam novih vrsta slatkovodnih riba

Tim naučnika je dokumentovao gotovo 1.300 vrsta životinja duž Kutari i Sipalivini reka u Surinamu.Inače Surinam ima populaciju od pola miliona ljudi sa većinom žive u glavnom gradu Paramaribo ili duž obale Atlantika.To je najmanja nezavisna država u Južnoj Americi.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1