Najzanimljiviji sajt Balkana


Policija na jugu Čilea je uhapsila muškarca pod sumnjom da je ukrao sneg s glečera iz Bernardo O'Higgins nacionalnog parka u Čileu!Neimenovani lopov je pokušao da ukrade sneg odnosno led sa Jorge planinskog Glečera.

Kako su izjavili policijski  zvaničnici u gradu Cochrane u kamionu ovog neobičnog lopova je pronađeno pet tona leda u leda.Naučnici kažu da je glečer,u Patagonija regionu se topi i povlači najbrže od svih glečera u Čileu.
Čileanska policija sumnja da je ukradeni led bio namenjen za prestonicu Santiago,da bi se kocke leda sa ovog glečera koristile za upotrebu u supermarketima,barovima kao i restoranima.

Isto tako poznato je da turistima u južnom Čileu često se služi rashlađen viski sa ledom glečera - jer ima dodatni neki ukus jer direktno potiče s glečera.

Prema pisanju nacionlanih novina "El Mercurio", vozač će biti optužen za krađu,a tužioci su podigli i optužnicu temeljenu na tome da je vozač ukrao nacionalni spomenik kulture.Zaplenjeni led  s glečera Jorge ima vrednosti 3 miliona pezosa ili oko 6,100 američkih dolara.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner