Najzanimljiviji sajt Balkana


Predpostavljamo da volite hemiju ili ste radoznali za ovaj hemijski eksperiment vam neće biti potrebni neki ekstra posebinu uslovi.Za ovaj eksperiment će vam trebati čaša vode obične,deterdžent za suđe,so kao i 70-postotni izopropil alkohol i boja za hranu.

Nabrojani sastojci će poslužiti kao eksperiment izdvajanja vaše DNK

Prvo što će te uraditi je da pomešate 500 mililitara vode sa kašikom soli. Mešajte ove sastojke dok se so ne otopi,posle izdvojite tri kašikice slane vode u čistu čašu.Izdvojenu vodu mućkajte u ustima minut pa potom ispljunite sadržaj nazad u čašu.Vaše stanice iz usta sada se nalaze u toj vodi.

Posle ovoga idete korak dalje polako promešajte slanu vodu sa jednom kapi deterdženta,izbjegavajte mehuriće koliko god možete.Sapun otklanja stanične membrane i otpušta DNK. Dok u drugoj odvojenoj čaši pomešajte 100 mililitara izopropil alkohola sa tri kapljice boje za hranu.Nagnite čašu sa slanom vodom i polako dodavajte alkohol tako da napravite sloj na vrhu (debljine oko 2 centimetra).Pričekajte oko dve i po minute kada bi se trebale pojaviti bele male grudvice i niti.Ola dobili ste vašu DNK! A ako vam i nije baš najjasnije kako to da izvedete pogledjte video.loading...
Kliknite ovde i ostavite vaš komentar

Komentari

  • "Trenutno nema Komentara"
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku,LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Oglasna tabla sajta


Poštovani posetioci
Na sajtu trenutno imamo tehničkih problema
Ukoliko se desi da se stranica ne učita
osvežite ili učitajte stranicu ponovo
Izvinjavamo se posetiocima i hvala na razumevanju
 adminstracija sajta

 

Najnoviji naslovi

 


GM izrada sajta baner
adiswitchbaner1