Najzanimljiviji sajt Balkana


65-godišnji nemac iz grada Mendena poslao je oproštajni e-mail i to svojim kolegama i to ukupno njima 500.I to na dan kad je odlazio u penziju. Ako pogledamo nije to ništa toliko čudno za nekoga ko je bio zaposlen 38 godina .

Ali ovaj nemac je mailom svim svojim kolegama objasnio kako zadnjih 14 godina zapravo ništa nije radio.

 U e mailu ovog  državnog službenika koji je procureo u nemačku javnost,stoji kako je zaradio 745.000 evra gotovo ne radeći ništa u svojih osam sati posla.Ovaj nemački službenik je rekao "Od 1998. godine sam radio ovde,a da zapravo nisam bio tu.Tako da ću biti dobro pripremljen za mirovinu. Pozdrav", stoji u njegovom e mailu.

Ovaj 65-godišnjak što je zanimljivije čak nije ni dobrovoljno otišao u penziju već je saznao da se njegovo radno mjesto ukida zbog rezanja troškova.Ovakav propust u njemačkoj administraciji gde je službenik primao platu 14 godina za posao koji nije obavljao,Ovakava posao je mnogo sramotan je za Njemačku koja poziva na mere štednje u današnje vreme i ekonomsku krizu

Zanimljivo je i kako je neimenovani muškarac bio zaposlen u Državnom geodetskom zavodu od 1974. godine, a za svoj nerad optužio je opštinske vlasti zbog stvaranja neeefikasnosti i paralelnih struktura, a priznao je kako je tokm svoje "karijere" zaposlio još jednog geodeta koji takođe nije apsolutno ništa radio. Dodao je kako nije imao dobre instrumente za rad, a ni računar mu nije radio ispravno tako da nije mogao obavljati svoj posao

Gradonačelnik  Mendena je bukvalno podivljao je kad je vidio e-mail ovog neimenovanog državnog službenika, a medijima je izjavio i kako taj zaposleni tokom 38 godina rada nije podnio niti jednu žalbu iz koje bi se moglo videti kako nema uveta za svoj rad.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Pratite nas i dok ste na Facebooku


google plustwitter icon

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner