Najzanimljiviji sajt Balkana

autonavetar
Kinez Tanga Zhengping,iz Pekinga,proveo tri meseca da bi kreirao pomalo čudan automobil.Njegov autombil koji je on napravio može pokretati čak i vetar?!Tangov aumobil je visok 1 metar a ....

dugačak je3 metra.A ovaj njegov "automobil na vetar" može postići  brzinu do 145 kilometara na sat

Automobil na vetar može da radi i na baterije,i na električni generator u dok se jedan puni drugi radi.Najzanimljiviji je do prednji panel automobila na kome dominira propeler u obliku ventilatora koji služi kao dodatni izvor enegrije za električno (nadopunjavanje) napajanje auta kada su baterije pri kraju.

Inovator Tanga je tvrdi da je motor bolji od električnih automobila - koji su u porastu u popularnosti u poslednjih nekoliko godina - zbog svoje sposobnosti da postigne i veću brzinu.
autonavetar2
On kaže "Ovaj automobil ide maksimalnom brzinom od 140km na sat i traje duže od normalnog električnog automobila,koji nemaju obično  agregate,” objasnio je Tang.Cena Tangovog automobila je oko 10.000 juana odnosno 1.200 evra.

Farmer Tanga je dodao:"Ventilator i krila obezbediće dodatnu električnu energiju ovom automobilu,dok baterije treba da se pune svaka dva ili tri dana."

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1