Najzanimljiviji sajt Balkana


Naučnici u Kini su uspeli da izvrše prvu teleportaciju kvantnog objekta na razdaljinu od gotovo 100 kilometara,ovo je ujedno i najdalja teleportacija.Ovim činom koji su izveli....

naučnici otvara se nova mogućnost primenu ove tehnologije u budućnosti odnsono teleportacije.

Kvantna teleportacija postoji odavno,više od 10 godina,ali do sada niko od naučnika širom sveta koji se bave ovim nisu uspeli da na većim razdaljinama primene za ljude u stvarnom svetu.

Po definiciji stručnih časopisa,kvantna teleportacija ne predstavlja dematerijalizovanje i ponovno materijalizovanje fizičke materije, već upotrebu fotona za prenos kvantnog stanja jednog objekta na drugi.

Time se omogućava da (objekt) prijemnik postane svojevrsni klon (objekta) predajnika.To je nešto približno analogno procesu u kome bi se svest jedne osobe preselila u telo druge.

Uz pomoć lasera od 1,3 vata naučnici su razvili mehanizam navođenja koji omogućava prelazak fotona sa mesta A do mesta B a da se on pritom ne izgubi.Jednu od primena ove tehnologije koju naučnici očekuju sa naročitim uzbuđenjem predstavlja kvantna komunikacija uz pomoć satelita - koja može da se iskoristi za kvantnu kriptografiju.
izvor:blic.rs


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1