Najzanimljiviji sajt Balkana


San Alfonso del Mar privatno odmaralište u Čileu,poseduje veoma veliki i dubok bazen u kom bi se bez ikakvih poteškoća moglo održati maratonsko plivanje...

Bazen odmarališta San Alfonso del Mar je najveći i najdublji svetski otvoreni bazen,veličina ovog bazena je 20 veličina Olimpijskih bazena ili u ciframa 1 kilometar je dugačak,dok sa okolinom pokriva površinu od oko 7.7 hektara.Dok u ovaj mega bazen može da stane 250 miliona litara vode!

Ogromna veštačka laguna tj. bazen se nalazi u gradu Algarrobo,100-ak kilometara od glavnog grada Santiaga.Najveći i nadublji bazen je  ispunjen sa 250 miliona litara kristalno čiste morske vode

.
Bazen koristi kompjuterski kontrolisano usisavanje i filtracioni sistem za vodu iz okeana,na jednom kraju se voda pumpa na drugom izbaciva,dok sunce ga zagreva na prijatnih 26 stepeni,što je za devet stepeni viša temperatura nego na pravom moru.


Takođe ovaj bazen u odmaralištu San Alfonso del Mar drži i Ginisov rekord za najdublji bazen na svetu -  unutar njega možete i da slobodno ronite dubina mu je oko 35 metara ili da vozite čamac po njemu jedrite kao i na pravom otvorenom moru.

Bazen je otvoren u decembru 2006, nakon skoro pet godina građevinskih radova,koliko je to velika investicija govori i to da je sama izgradnja bazena koštala je oko 2.8 miliona evra,bez pratećih objekata!

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1