Najzanimljiviji sajt Balkana


Tom Sietas (35) se uspeo upisati u Ginisovu knjigu rekorda sa veoma zanimljivm i neverovatnim rekordom,on je od neki dan čovek koji najviše na svetu može zadržati dah !....

Tom se za ovaj svetski rekord i borio s bivšim vlasnikom rekorda Ričardom Bahijom iz Brazila.

Bahijin rekord od pre je iznosio neverovatnih 20 minuta i 21 sekundu.!Voda tom ovog takmičenja se regulisala od hladne vode od 5 steni pa do tople 40 steni celzijusa.Međutim Tom ga je uspeo pobediti postavivši novi Ginisov i svetski rekord za držanje daha pod vodom od 22 minute i 22 sekunde!

Tom je da napomenemo nekoliko puta oborio svoj rekord.a valsnik je i rekorda za najduže plivanje pod vodom bez uzimanja zraka.

Njegova "tajna" dugog držanja daha je ta da on pred tamičenje ne jede pet sati,da bi usporio metabolizam.Posle toga napuni svoja pluća "pročisti" čistim kiseonikom.

Jednom je kako kaže Sietas, bez pripremam uspeo da postavi rekord od 10 minuta i 12 sekundi.!Ovaj rekord bez nekih posebnih priprema drži Stephane Mifsud, a on iznosi 11 minuta i 35 sekundi a napravila ga je još 2009. godine.

Uz jednu napomenu da Tom ima kapacitet pluća veći za 20 % u odnosu na prosečnog čoveka njegove visine ovo je inače primetio njegov instruktor ronjenja.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1