Najzanimljiviji sajt Balkana


Aeroscraft ML 866 je letelica koja neodoljivo podseća na stare cepeline.Ova neobično dizajnirana letelica je nedavno dobila certifikat od strane Federal Aviation Administration u Sjedinjenim Američkim državama....

Aeroscraft ML 866 letelica će moći poletati i sletati vertikalno a teret koji će moći podići je 66 tona tereta .Ukupna površina same letelice je impozantnih 5000 kvadratnih metara.Da bi vam bilo jasnije kolika je to provršina rećićemo vam da je to otprilike veličine fudbalskog stadiona

Precizinje rečeno ima dužinu od 64 metra,širinu od 36 metara a visina ove letelice je 17 metara!Aeroscraft ML 866 će imati dolet i do 5.500 km, razvijaće brzinu do 220 km/h, a najveća visina leta biće na  5400 metara.

Ova letelica u obliku cepelina se može koristiti kao privatna leteća jahta ili kao poslovna kancelarija na nebu, ili komercijalni putnički ili teretni avion.Osim za prenos tereta, koristiće se i za prevoz putnika, zbog čega enterijer na projektnim nacrtima izgleda pravi luksuzni hotel.


Letelica  Aeroscraft ML 866 bi trebala promeni način prevoza tereta kao i ljudi.Naravno za sada je u fazi prototipa i gradi se u Kaliforniji, u hangaru kompanije "Worldwide Aeros Corp". Projekt izgradnje ove letelice budućnosti nosi naziv  "Dragon Dream"a  finansira ga ( naravno ko će drugi nego)vojska SAD-a i NASA.I da ne zaboravimo za kraj da vam kažemo cenu a ona će biti oko 40 miliona dolara.


 

Dodaj komentar


Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala