Najzanimljiviji sajt Balkana

cologne zoo
Nemački Zoološki vrt u Klenu saopštio je danas da 93-godišnja Amerikanka nemačkog porekla Elizabet Rajhert , čiji je pokojni suprug preživeo holokaust ostaviti svoju životnu ušteđevinu...

Tako će zoološki vrt iz Kelna dobiti vrednu donaciju od 22 miliona dolara!

Elizabet Rajhert, koja živi sada u Filadelfiji, a rođena u Nemačkoj, rekla je lokalnom listu "Kelner Štad-Ancajger" da je to bila želja njenog pokojnog supruga Arnulfa, prenosi AP.

Oba supružnika su rođena u Kelnu, a upoznali su se za vreme rata dok se on krio, da bi se posle rata preselili u Izrael i kasnije u SAD, tačnije u Nju Džerzi.

Reichert je rekla da je radila kao frizerka u frizerskom salonu, dok se njen suprug zaposlio u veletrgovini za prodaju kućnih ljubimaca pre nego što je osnovao sopstveni posao i napravio milione.

Nedugo pre nego što je njen muž umro 1998. godine, ovaj bračni par bez deteta složio se svoju ušteđevinu to jeste novac domniraju u zoološki vrt u Kelnu nakon smrti.

"Kada počnete da razmišljate o tome kome želite da ostavite svoj novac, uspomene igraju veliku ulogu. Našom donacijom zoološkom vrtu u Kelnu je novac potrošen u dobro", rekla je Rajhert

Elizabet Rajhert već počela da Zoološkom vrtu uplaćuje po 6.000 dolara mesečno. Ukupna suma biće donirana tom vrtu nakon njene smrti.

loading...


Najnoviji naslovi

Pratite nas na....
twitter icon
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

 

banner2
 baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala