Najzanimljiviji sajt Balkana

cudna trava dlakava trava

Kuće u malom australijskom gradiću Vangaratu zaposeo je neobičan korov, koji ima neobično ime "dlakava panika". Dlakava panika (latin.Panicum effusum)...

- je trava kratkog životnog veka ali se razmnožava i raste veoma brzo, trava obično se pojavljuje u unutrašnjosti Australije.

Epidemije korova odvijaju se gotovo svake godine u Australiji, ali gradiću Vangaratu je posebno teško ove godine jer suvi vremenski uslovi drastično pogoršali stanje.Ovih dana meštani gradića Vangarta provode sate i sate svakog dana u pokušaju da se odbrane od ove napasti.

"Veoma je frustrirajuće. Juče sam osam sati čupala korov, a danas izgleda kao da ništa nisam uradila" kaže Šeril Lengrand.

Jer kako se navodi u nekim izveštajima medija "Hairy panic grass" kako je zovu u australiji, kod nekih stanovnika doseže visine i do krovova kuća! Prisiljavajući stanovnike i vlasnike kuća da čiste svoje domove i po nekoliko puta na dan što je prilično iscrpljujuće jer korov bukvalno ulazi u njihove kuće i prekriva im nameštaj

A sutradan su primorani da rade sve ispočetka.Takođe ova čudna trava i nije tako bezazlena za životinje, jer sadrži toksin koji može biti smrtonosan za ovce koje ga pojedu.

Sama trava je "poput maslačka na steroidima", izjavio je potparol gradskog veća Wangaratta Andrew Chuck.Uprkos "invaziji trave" meštani ne dobijaju nikakvu pomoć od grada, jer se korov ne smatra pretnjom po bezbednost grada.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1