Najzanimljiviji sajt Balkana

Popi singleton spavanje
Britanka Popi Šingleton 24 godišnja studentkinja je kao prava uspavana lepotica.Ali na njenu žalost kod nje nije tako bajkovito kao u bajci Zbog Kleine-Levin sindroma.Ovaj sindrom je veoma redak na svetu od njega pati svega 1.000 ljudi.Sindrom se manifestuje

da onaj ko ga ima može spavati u bilo koje vreme a spavati može i do sedam dana kao što je slučaj kod Popi Šingleton.

Ovaj neobičan sindrom Popi je "zaradila" kada je imala 18 godina,tako je morala ponavljati razred u srednjoj školi,odustati od jedne godine na fakultetu sve zbog bolesti spavanja
"Prespavala sam svoj 18. rođendan,Božić,proslavu Nove godine.Malo mi sve to,ovo spavanje stvara depresiju, propuštam mnogo za mene važnih društvenih dogadjaja", izjavila je povodom svoje "uspavanosti" Šingleton.


Prvo su doktori mislili da je alkohol krivac za ovako stanje.A kada je prvi put u svom životu prespavala duže od sedam dana.Roditelji su bili prisiljeni da je odvedu na testiranja,koja su trajala nekoliko godina.
Ali rešenja nije bilo ma koliko god se trudili svi doktori ,njeni roditelji,rodbina,Sve do jednom,kada su na TV njeni prijatelji gledali dokumentarni film o devojci koja boluje od Kleine-Levin sindroma i posumnjali da Poppy ima isti problem.

Popi se potom obratila udruženju obolelih od Kleine-Levin sindroma,koji su je odmah uputili na specijalistu za poremećaje sna.Ali na njenu žalost stručnjaci još uvek ne znaju šta uzrokuje ovaj poremećaj da se može uvek i  toliko spavati ,za sada nema leka ovoj bolesti nema.
Jedino čemu se Popi može nadati da će bolest sama od sebe nestati tokom godina,dok ovakav sindrom se može kontrolisati kombinacijom lekova.
izvor:Daily Mail

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1