Najzanimljiviji sajt Balkana

porez izjava
Poreska uprava iz Francuske podnela je čudan zahtev jednom dileru.Od njega se traži da plati porez od 80.000 evra, koji je izračunat na osnovu procene prihoda od prodaje droge....


Za sada neimenovani diler, a koji se trenutno nalazi u zatvoru u francuskom gradu Nansiju, dobio je rešenje od poreske uprave za porez na prihod od prodaje heroina u razdoblju  od 2008. do 2011. godine.

" Njega poreski sistem smatra kao da je mali preduzetnik. Što je veoma neobično" izjavio je medijima njegov advokta Samira Budiba, i upitala:

"Kako je moguće oporezovati aktivnost koja je potpuno ilegalna", i dodala da će slučaj podneti francuskom Ustavnom savetu.


Rešenje o naplati poreza koju je zatvorenik dobio sadrži detaljno navedene procene njegovih prihoda i “dozvoljenih” rashoda, objasnila je Budiba za agenciju AFP.

"Lična potrošnja droge procenjena je na četiri grama dnevno, što se može odbiti od prodaje" navodi se u rešenju poreske uprave, koja je, takođe, odbila i troškove prevoza heroina iz Belgije, odakle se diler snabdevao.

Novčana suma od 80.000 evra izračunata je na osnovu cene heroina od 15 evra za gram,koliko košta na narko tržištu.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1