Najzanimljiviji sajt Balkana

plata novcici sitni

Bugarka Silvija Velikova iz grada Šumena dobila je pismeni poziv  iz preduzeća u kojoj radi da podigne platu za maj mesec.Kako je izjavila Silvija za bugarski list "24 sata"...

"Otišla sam u svoje preduzeće,i potpisala sam dokument,i onda su mi dali šest kesa s metalnim novćićima"
Silvija je na svoje opšte zaprepašćenje dobila  platu ...

od 18 kg težine,za maj mesec 230 leva (115 evra).!I to sve u kako smo rekli u metalnim novćićima od jedne,dve i pet stotinki.I

Inače je radila šest godina kao organizator transporta,dok je poslednje 4 godine bila je na porodiljskom bolovanju nakon što je dobila dve kćerke.

Povod za ovakvu isplatu njene plate 18 kilograma težine i u ovakvim malim novćićima vidi u tome zbog dve inspekcijske kontroleOna je tražila pomoć Zavoda za penzijsko osiguranje i inspekcije rada zbog neisplaćenih plata.


Tada su u kontroli inspektori zavoda utvrdili da je preduzeće u kome je radila nezakonito uzimala novac od nje na ime njenog trudničkog bolovanja, zbog čega je morala da vrati Silviji novac i to s kamatom u iznosu  1.550 evra.

Ipak Velikova nakon što joj je isteklo trudničko bolovanje iskoristila drugu zakonom omogućenu stvar a to je da je otišla na petomesečni plaćeni odmor.

Preduzeće u kojoj je radila odbila je da joj isplaćuje nadokandu,sve dok ne vrati 1.550 evra (3.100 leva)

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1