Najzanimljiviji sajt Balkana

danska planina 2000

Thijs Zonneveld  holandjanin iz Haga bivši biciklista i novinar,došao je na neobičnu i čudnu ideju.On želi da napravi pravu planinu 2.000 metara visoku planinu.Na ovu ideju se odlučio zbog toga što mu je njegova zemlja dosadna i ravna...

Ideja Thijsa nije nova,ali tek sada su je holandjani prvi put ozbiljno su shvatili ovakvu i njegovu zamisao i podržali je.

Kao dobra lokacija za izgradnju "njegove" planine predložili su centralnu provinciju Flevoland jer jevelika a i zemljište nije toliko skupo.Što bi moglo povoljno da utiče na izgradnju veštačke planine.

Zonneveld kaže da su inženjeri,graditeljske firme, kao i investitori geolozi i klimatolozi već raspravljaju o mogućnostima izvedbe veštačke planine.

Po neki idejama ova veštačka planina imaće tj na njoj bi se izgradilo skijalište,bob staza,klizalište,pešačke staze,stene za penjanje,kao i naravno nezaobilazni uski i krivudavi planinski putevi,kao na pravoj planini.


Osim što bi ovakva veštačka planina za holandjane a i turiste iz sveta bila turistička atrakcija,planina bi se jako dobro mogla iskoristiti i u sportske svrhe .

Za sportaše bi značilo dobre pripreme za neka brdska sportska takmičenja Ovu ideju Thijsa Zonnevelda podržale su biciklistička,skijaška i penjačka federacija Holandije.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1