Najzanimljiviji sajt Balkana

testa rossa ferrari

Kada je reč o razvoju automobila tu prednjače italijani i naravno kompanija Ferari.Tako davno napravili i kultni automobil Testa Rossa,koji se sada smatra jednom od najvećih napravljenih automobilskih marki u istoriji trkaćih automobila.

 

Dokaz bogate i slavne Ferrari ostavštine je i jedan od 22 prototipa automobila Testa rosa napravljenih davne 1956.godine.

Sada je zauzeo mesto medju onim automobilima koji su dostigli ogormnu prodajnu  i aukcijsku cifru.Mada je dvaput ovaj automobil skoro uništen!

Automobil Ferari Testa Rosa iz 1957.godine dostigao je cenu od neverovatnih 16,4 miliona doalra (10 miliona funti)!!

Inače s ovom prodajom je oboren rekord iste te marke Ferrari Testa Rossa 250 ,koji je bio prodat za 12,4 milona dolara 2009.godine na aukciji  u italiji.

Ovaj  nasjkuplje prodat Ferrari Testa Rossa je stradao u jednoj od trka Le Mans 1958,da bi kasnije bio skoro ceo uništen od vatre.Naravno kasnije je ovaj automobil doveden u vozno i ispravno stanje i tako započeo svoj novi život.

Testa rosa poseduje motor od 300 konjski snaga 3,0-litarski V-12 motor i  ručni menjač s četiri brzine.Ovaj automobil biće prvi model koji će se koristiti od strane tima Ferrari za trke.

Najskuplji automobil ikada biti prodat je 1936 Bugatti Type 57SC Atlantic koji je prodat za cenu izmedju 30 i 40 miliona dolara prošle godine.!!

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1