Najzanimljiviji sajt Balkana

najjeftinji mobilni Freedom 251

Indijska kompanija Ringing Bells je u saradnji sa vladom Indije predstavila najjeftiniji mobilni telefon na svetu! Ovaj telefon sa svojom ekstra malom cenom našao se i u Ginisovoj knjizi rekorda kao najjefitnji na svetu mobilni....

Najjeftinji mobilni čije je ime "Freedom 251"  koštaće samo 3 evra, što je upola manje od do sada najjeftinijeg pametnog telefona.!

Ovaj smartfon i nije za ne baš tako savršene selfije, ali za te pare bože moj... ne može očekivati nešto spektakularno zar ne? 

Mobilni telefon "Freedom 251" dolazi s četvorojezgarnim procesorom na 1,3 GHz, 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije, uz microSD karticu može da se proširi na 32 GB memorije. Telefon ima dvostruku kameru, zadnju sa 3,2 megapiksela i prednju s 0,3

Tu je 4-inčni ekran s rezolucijom 540x960 piksela, baterija kapaciteta 1450 mAh, a mobilni će raditi na Android 5.1 Lollipop operativnom sistemu.


U poslednje vreme sve su popularnije kineske kompanije koje proizvode jeftinije modele pametnih telefona.poput Xiaomi kompanije.

Ovaj mobilni napravljen je uz podršku indijske vlade kako bi svoje stanovnike Indije podstakla na kupovinu pametnih telefona. Inače, Indija je najbrže rastuće smartfon tržište u Aziji sa 103,6 miliona pametnih telefona prodatih prošle 2015.godine:

Pogledjate na kraju i video o najjeftinijem mobilnom telefonu na svetu:

loading...


Najnoviji naslovi

Pratite nas na....
twitter icon
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

 

banner2
 baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala