Najzanimljiviji sajt Balkana

green bank grad Mali gradić po imenu Grin Benk a koji se nalazi u Zapadnoj Virdžiniji, poznat je u SAD-u po tome što su u njemu zakonski zabranjeni svi elektronski uređaji koji emituju bilo kakve signale...

ovaj gradić svakim danom privlači sve više novih stanovnika. Green Bank smešten u Američkoj Nacionalnoj zoni radijske tišine , a da bi radioteleskop koji je tu smešten mogao nesmetano da radi, u njegovoj blizini ne sme biti nikakvih radijskih signala koji mogu ometati njegov rad.

To znači da stanovnici Grin Benka, kojih ima trenutno od dve stotine, nemaju TV, ne slušaju radio, ne koriste Wi-Fi niti mobilne telefone. Radio signal može koristiti jedino hitna medicinska služba, a povezivanje na internet moguće je samo putem dial-up veze.

Savremeni način života diktira drugačija pravila, a mnogima koji ih moraju slediti je puna kapa. Tako je sve više onih koji žele da žive u gradiću Grin Benk da bi pobjegli od prezasićenosti modernom tehnologijom.

Mnogi među njima, koji tvrde da boluju od "savremene" bolesti kao što je  preosetljivosti na elektromagnetne frekvencije  žele da se dosele u ovaj "grad tišine" - Grin Benk.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1