Najzanimljiviji sajt Balkana

"Rimski Rubin" najskupljea sorta grožđa na svetu
U Japanu postoji i uzgaja se, najskuplja sorta grožđa koja se zove "Rubi Roman" Ova sorta grožđa toliko je skupa da se jedno njeno grožđano zrno prodaje po neverovatnoj ceni od skoro 30 dolara!...

Ovu najskuplju sortu tj grožđe "Rimski Rubin" su izmislili umovi japanskog naroda, i ono je crvene boje veličine ping - pong loptice čak zna nekada a bude i veće.! 

Da bi se razvila ova najskuplja vrsta grožđa na svetu i dobio ekstra kvalitet grožđa, Japancima je trebalo gotovo neverovanih 14 godina ulaganja i uzgajanja!

Rimski Rubin grožđe pušteno je u prodaju u pre par godina tačnije avgusta 2008. po ceni od 910 dolara za 700 grama ili nekih 30-ak dolara po grozdu! 


Tako je te iste 2008. godine nešto kasnije grožđe "Rimski Rubin" oborio rekord najskuplje sorte i grožđa na svetu! Ono je prodato (na aukciji) za sumu od neverovatnih 6.400 dolara i time je dobilo titulu najskupljeg grožđa! Mada je ovaj rekord postavljen još 2008.godine  do sada on nije oboren!

Svaki komad Rimskog Rubina težak je 20 grama i ima bogatu boju trešnje, a sadržaj šećera je oko 18%. Ova posebna vrsta grožđa je vešto projektovana i svaki grozd košta oko 255 dolara

"Ovo je verovato najskuplje grožđe na svetu, ali ukus je savršen. Rubi roman je slatka ali osvežavajuća sorta, odlično izbalansiranog ukusa", izjavio je Hirofumi Isu iz japanskog ministarstva poljoprivrede.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1