Najzanimljiviji sajt Balkana

najdeblji decak na svetu?

Arja Permana desetogodišnji dečak iz sela Cipurwasari u Indoneziji, je neverovatno gojazan za svoje godine možda i najdeblji dečak na svetu.Zbog njegove debiljine...

on je bio primoran da se ispiše iz škole zato što zbog debljine nije u stanju da se kreće...

Desetogodišnji Arja Perman iz zapadnog dela ostrva Java je težak neverovatnih 192 kilograma što je ogromna težina za dečaka njegovog uzrasta ali i za odraslog čoveka.

Inače kada se rodio Arja dečak je bio sasvim normalna beba težine 3.2 kilograma sve do druge godine kada je počeo da se deblja

Arja svami dan ima na stolu pet obroka dnevno koji se sastoje iz pirinča, teletine i povrća, a njegova majka Rokaja tvrdi da je on i pored toga neprestano gladan iako svaki obrok može da zasiti dve odrasle osobe.

Mesečno na njega odnosno njegovu hranu roditelji potroše oko 120 evra što je za Indonežanske prilike poprilično mnogo
najdeblji decak  u svetu


Postao je toliko gojazan da su ona i njegov otac naterani da ga ispišu iz škole pošto Arja nije sposoban da se samostalno kreće. Obučen je u ćebe jer za njega ne može da se nađe odeća jer mu je zbog njegove gojaznosti sva odeća mu je premala.

Roditelji dečaka Arja teškog 192 kg odlučili su se na ekstremne mere, tako što su mu počeli davati samo pirinač da jede ne bili mu nekako smanjili težinu.

Mnogi stručnjaci za hranu i doktori tvrde da bi naglo smanjenje unosa hrane moglo da ugrozi dečakov život te će postupak mršanja  ako do toga i dođe verovatno će se morati voditi pod stručnim nadzorom lekara.
loading...


Najnoviji naslovi

Pratite nas na....
twitter icon
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

 

banner2
 baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala