Najzanimljiviji sajt Balkana


Sada se sigurno pitate kakva je ovo nebuloza od naslova.??Kako se i može izračunati težina interneta i kako li su samo uspeli u tome?? Ipak postoji odogovor i na ovo pitanje koliko je težak internet? Uz pomoć matematičkog interneta se došlo....

do saznanja na primer da se težina eBook čitača povećava dodavanjem novih sadržaja tj informacija.Kako..?
Pa zbog elektrona koji se skladište informaciju, tako su istraživači sa YouTube naučnog kanala sličnim izračunom došli do težine interneta...Oni su došli do podatka da je težina interneta je 50 grama bez računara!

50 grama označava težinu svih elektrona u elektricitetu koji se koriste kako bi celokupni internet funkcionisao, pretpostavljajući da 75 do 100 miliona servera pokreću internet,ne uključujući u ovaj izračun kućne računare celog sveta.
Ova težina od 50 grama je srazmerna težini prosečne jagode a ako bi se u sve još i uključili kućni računari ta težina bi se povećala za težinu prosečne tri jagode.

Ipak jako je teško dati preciznije koliko je podataka na internetu.Čelni čovek iz Google kompanije Eric Schmidt smatra da se radi o 5.000.000 terabajta informacija, koje svakog minuta i sekunda rastu.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1