Najzanimljiviji sajt Balkana

LET U SVEMIR
One koji vole svemir dosad su odbijale paprene cene svemirske agencije  "Virgin Galactic", sada će moći da uživaju u finansijski mnogo povoljnijem letu svemirskom letelicom odnosno svemirskim brodom...


Cenu koju će te plati za svemirski brod je za trećinu jefinija od "Virgin Galactic",čak ako budete "dobri" pilot nove letelice “Linx” kompanije “XCOR Aerospace” će vas malo pustiti i da vozite i svemirski brod

Putnici ovog novog svemirskog dvoseda (“Virgin Galactic” letelica ima šest mesta) moći će tokom leta na 106.000 metara, koji traje između 30 i 50 minuta.
svemirski brod
Moći će da iskuse bestežinsko stanje i da uživaju u pogledu iz svemira na našu lepu plavu planetu, a najlepše u svemu je to što je putnik tokom leta istvremeno i kopilot i nudi mu se mogućnost da pomogne pilotu u upravljanju letelicom.


Cena je, kao što smo već rekli, prava sitnica, samo 95.000 dolara, odnosno oko 60.000 evra.
svemirski brod
Ako i nije baš za svačiji džep, nije ni luksuz pristupačan samo milijarderima, tako da predstavnici kompanije XCOR veruju da su konačno pronašli zaista komercijalan model putovanja u svemir.

O tome svedoči i činjenica da je već prodato oko 200 karata. Prvi letovi sa putnicima očekuju se kroz 18 meseci, sa po četiri polaska dnevno.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1