Najzanimljiviji sajt Balkana

Li Ching Yuen
Upoznajte Li Čing Juen iz grada Kaohsiunga, u kineskoj provinciji Szechwan koji je živeo neverovatnih 256 godina, što je potvrdio i sam poznati svetski Njujork tajms...Dokazi o dugovečnosti Li Ching-Yuen (Li Čing Juena) nalaze se upravo na stranicama Njujork tajmsa iz 1933.godine, prema čijem pisanju je profesor Čengdu univerziteta Vu Čung Čijeh pronašao dokaze.

U kojima stoji da je Kineska carska vlada 1827. čestitala 150 rođendan Li Čing Juenu, da bi isti dokument iz 1877. bio pronađen gde mu se čestita njegov 200. rođendan i gde mnogi njegovi sugrađani svedoče o njegovoj dugovečnosti.

Prema njihovim svedočenjima pronađenim u arhivama kineske vlade i medija, Li Čing Juen je svoju karijeru herbaliste započeo kada je imao samo 10 godina, otkada je sakupljao i proučavao biljke za dugovečnost i potenciju i primenjivao njihove blagodeti na sebe.

Čitavih 40 godina on je peživljavao na biljkama kao što su lingzi, godži bobice, divlji džinseng, gotu kola i mnoge druge dok je redovno pio pirinčano vino.

U svojoj 71. godini, tačnije 1749. godine pridružio se kineskoj vojsci gde je podučavao borilačke veštine. Ženio se čak 23 puta i imao preko 200 dece. 

Naučio je da čita i piše u dobi od 10 godina kada kreće na proputovanja po Kansu, Šansi, Tibetu, Anamu, Sijamu i Mandžuriji sakupljajući i proučavajući biljke. Prvih 100 godina radio je ovo da bi zatom prešao na prodavanje biljaka koje bi drugi sakupili.

Prema jednom od Lijevih potomaka, postojao je čak i jedan još stariji čovek, koji je živeo čak 500 godina a koji je Lija naučio tehnikama Či kunga, koji se koristi u kineskoj medicini i predstavlja koordinaciju različitih šema disanja sa raznim fizičkim stavovima i kretanjima tela.Na svojoj samrtničkoj postelji  pre nego što će umreti 6 maja 1933.godine , Li je rekao jednostavnu rečenicu:

"Uradio sam sve što sam mogao za ovaj svet."

Ova rečenica je mnoge navela da se zapitaju šta je time ovaj neverovatno dugovečan čovek hteo da kaže. Da li da se sve tajne dugovečnosti nalaze u prirodi i nama samima?

Kada su ga pitali koji je njegov recept za dugovečnost rekao je:

"Neka vam srce bude mirno, sedite kao kornjača, hodajte uspravno kao pingvin i spavajte kao pas."

Li je ovima mislio upravo na održavanje mira i ravnoteže u umu, na redovno vežbanje tehnika disanja i korišćenje biljaka koje naš organizam čine zdravijim i izdržljivijim.

izvor:Telegraf.rs

loading...


Najnoviji naslovi

Pratite nas na....
twitter icon
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

 

banner2
 baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala