Najzanimljiviji sajt Balkana

soundcharge  Majica za punjenje mobilnog telefona?!
U moru rešenja za punjenje mobilnih telefona našlo se još jedno rešenje da kažemo zanimljiva novost .Zaista odlično rešenje za punjenje mobilnog telefona dok ste u pokretu....

Napajanje mobilnog telefona preko majice zvuči baš neobično i zanimljivo.
Mobilni operater Orange je dizjanirao prototip majice koja napaja mobilni telefon...

A ako se ova tehnologija pokaže sigurnom za nošenje i ako je svet prihvati,u budućnosti ćemo preko svoje majice,priključivanjem svog telefona,moći da napunimo mobilni telefon.Ova nova tehnolgija  koristi zvuk( buku) da bi izvršila punjenje.

soundcharge 1

Funkcioniše tako što zvuk vibracije posebno basovi,stvaraju dovoljno vibracija za proizvodnju električne energije


Zatim isti taj el. naboj  prenosi do "euklajzer"baterije koja istovremeno pokazuje ritam muzike (batreija izgledom podseća na mali euklajzer) a potom do telefona.Majica generiše do 6Wh snage kada je izložena nivou buke ili zvuka od oko 80dB.

Ova majica dolazi u skoro isto vreme kada je japanska firma objavila da je došla i do drugog načina kao da se napuni mobilni telefon.

TES NewEnergy, sa sjedištem u Osaki,su izjavili da novi gadget pretvara toplinu iz kipuće vode u električnu energiju koja se puni putem USB porta na digitalni uredjaj,kao što su smartphone,mp3 playeri i GPS.Hatsuden-Nabe termo-električni kuvajući lonac se već nalazi u prodaji po ceni od 168 funti a iz ove japanske komanije su izjavili da jedno punjenje može da drži od 3 do 5 sati na primer kod iPhone-a

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1