Najzanimljiviji sajt Balkana

Woodland village
Vudlend je malo selo u engleskoj oblasti Duram, koji je bio "žrtva " neobičnog misterioznog brujanja odnsono zvuka koji je na samoj ivici ljudskog sluha .Stanovnici tvrde da se brujanje koje podseća na zvuk motora automobila

Ovaj misteriozni zvuk je ponekada tako neobičan da se u jednoj kući i seocetu čak tresu i kreveti.Meštani sela koliko god pokušavali da odgonetnu izvor zvuka,u tome ne uspevaju

Vudlend selo inače broji oko 300 stanovnika,i ono je poslednje mesto na svetu koje je pogodio ovaj fenomen.Nekada davno jeovaj misteriozni  neobični zvuk doveo do raznih teorija zavere,neki su sumnjali u NLO-e,vladine eksperimente,kao i  napuštene rudnike.
   
"Isključili smo svu struju u kući i još možemo da ga čujemo,pa smo ustanovili da to nije uzrok.Ne radi se ni o zujanju u ušima,kod koga je reč o visokom zvuku,ovaj zvuk je jako  nizak. Ako stavim prst u uvo zvuk prestane,pa tako znam i da nije u mojoj glavi", izjavila je Grečova meštanka sela.


Najpoznatija pojava brujanja dogodila se '70 -tih godina u to u gradu Bristolu tada je se više od 1.000 stanovnika se žalilo na neprekidni zvuk koji je uzrokovao krvarenje iz nosa,nesanicu i glavobolje kod ljudi.Nestao je isto kao što se i pojavio,fenomen ovog zvuka nikada nije  objašnjen.

 Vudlend, ima glavnu ulicu i farme raspoređene oko nje, a meštani tvrde da se kod njih brujanje javlja od ponoći pa do četiri ujutro svake noći,u tom vremenskom intervalu.Zvuk  kako kažu je neprekidan i ne mogu da spavaju od njega.

U blizini mesta nema dalekovoda, fabrika ili napuštenih rudnika. Zvuk se pojavio pre oko dva meseca i od tada se svake noći čuje u selu.
"U određenim delovima kuće može glasnije da se čuje.Definitivno dolazi izvana,u vazduhu je,svuda okolo,jedva primetan.Vibrira kroz kuću. Ponekad spavamo, a zvuk vibrira tačno kroz naš krevet,kao otkucaji srca.U četiri ujutro je zvuk veoma jasan, jer živimo na tako izolovanom mestu, bez saobraćaja,pravi raj. Ali zvuk brujanja ostaje u našim glavama ostatak dana", kaže Merlin Greč (57), penzionerka iz Vudlenda.

Geri Hačinson, menadžer zaštite okoline oblasti Duram, kaže da su primili poziv seljana u vezi neobičnog brujanja u području Vudlenda 1. juna. "Ispitaćemo slučaj pre nego mera koje ćemo preduzeti u vezi ovog misterioznog zvuka"
izvor:telegraph.co.uk

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1