Najzanimljiviji sajt Balkana


Petnaestogodišnji tinejdžer Li Džons mora da jede na desetine kila masne hrane nedeljno, da bi mogao preživeti.Za neke  od ovolike količina unete masne hrane bi pripalo muka ali za njega je spas...


Li Džons na žalost pati od izuzetno retke bolesti,koja se zove Glut1,od ove bolesti u svetu boluje samo 500 ljudi !Telo ovo petnaestogodišnjaka ne može da preradi glukozu, pa je primoran da konzumira visoko masne namirnice,poput kobasica,pljeskavica maslinovog ulja francuskog krema itd.

Liju su slatkiši,hleb i pice strogo zabranjeni,ali zato nedeljno moram da pojede oko 56 kobasica,24 pljeskavice,3 tegle putera od kikirikija,litar i po maslinovog ulja ,1 teglu majoneza,7 tuba krema toliko traži njegov organizam ako bi kojim slučajem desio se nedostatak masti to bi po njega izazvalo veliko oštećenje mozga i epiletptične napade.

Liju je autizam dijagnostikovan kada je imao tri godine,a već sa sedam je oboleo od epilepsije.Uprkos lekovima,njegova bolest se pogoršavala, a napadi postajali učestaliji.

Ayse Parker njegovu majku je Lijevo zdravstveno stanje sve više zavrbrinjavalo, pa je snimak njegovih napada objavila na Internetu.Neurolog koji je gledao snimak je shvatio je o kakvom je oboljenu reč.Zahvaljujući njemu,dečaku je prepisana nova dijeta uz pomoć koje će bolje moći barm malo bolje da živi sa ovom retkom bolesti.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1