Najzanimljiviji sajt Balkana

pontiac od plexiglasa na aukciji

Pontijak koji će uskoro završiti na aukciji nije tako običan automobil kao što se da videti sa slika u nastavku. Pontiac iz 1939 od pleksiglasa pod imenom "Ghost Car",ili "automobil duh" delo je dizajnera Normana Bel Geddesa.Interesantni pleksiglas automobil Pontijak...

je nastao saradnjom izmedju General Motorsa i Röhm & Haas.Pontiac "Ghost Car" iz 1939 godine ima celu šasiju izradjenu od pleksiglasa tako da se ceo providi.

Pontiac plexiglass

Jedinstveni na svetu i u SAD,Pontijak od pleksigasa koji je bio izložen u New Yorku davne 1939 na Svetskom sajmu,sada bi mogao da nadje vlasnika za naravno veću sumu.

Prvi ful opremljeni transparentni automobil koji je izgradjen u Americi u ondašnje vreme za ogromnu cenu od 25,000 dolara.


Očekuje da će postići na aukciju cenu od 275.000 do čak 475.000 dolara.! Pontijak će u ruke kupca ako ga nadje, doći skoro kao nov prešao je svega 86 milja.!
Pontiac plexiglasa

Nakon izložbe u New Yorku 1939. na Svetskom sajmu, "Automobil duh" je otišao na turneju širom SAD-a ,a potom je proveo nekoliko godina na izložbi u Smithsonian Institutu pre nego što je došao do Pensilvanija Pontijak dilera.

Ko ga bude kupio na aukciji imaće zaista zanimljiv i jedinstven automobil Pontijak.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1