Najzanimljiviji sajt Balkana

elizabet tejlor 1nakit

Nakit glumice Elizabet Tejlor odnosno jedna od najlepših kolekcija nakita koje je posedovala slavna glumica  naći će se na aukciji 13. i 14. decembra.Tako će se naći samo neki od 269 komada skupocenog nakita koja je slavna glumica posedovala

Na akuciji će biti ponudjeno na primer ogrlica sa smaragdima,tijara,biser iz 16. veka,i to je samo delić nakita koju će pokazati i za koju će se nadmetati kupci a koji će izložiti aukcijska kuća "Kristi".
Pokojna holivudska glumica Elizabet Tejlor,osim po ulogama i naravno muževima, bila je poznata i po ogromnoj i veoma skupoj kolekciji nakita.Mnogobrojni komadi nakita biće dati na aukciju poput ogrlica sa smaragdima,biser iz 16. veka u obliku kruške.
elizabet tejlor nakit

Biser u obliku kruške je filmskoj zvezdi kupio muž Ričard Barton za koga se udala Elizabet dva puta.

Kada se na aukciji 1969. godine nadmetao za njega,Barton ga je platio 37.000 dolara i preoteo ga jednom članu španske kraljevske porodice.

Danas je taj isti biser deo raskošne ogrlice se procenjuje da će dostići cenu između 2.5 i 3 miliona dolara.!!

Na aukciji će biti ponudjen i antički dijamant tijara koja zvijezda nosila u 1957 na dodeli Oskra i koji je procenjen na 60.000 dolara do 80.000 dolara.

Dok čitava kolekcija nakita glumice Elizabet Tejlor se procenjuje na vrednost od oko 30 miliona dolara i biće ponudjena u Njujorku na aukciji kako prenose neki zapadni mediji.

Pre aukcijske prodaje nakit će biti izložen u svetskim metropolama 10-ak dana ,za početak prva izložba planirana je u Moskvi 3 decembra potom u Ženevi,Parizu,Hong Kongu, Dubaiu i Los Angelesu, Londonu.


U skladu sa glumičinim humanitarnim radom,deo prihoda od izložbe,događanja i publikacija vezanih uz ovi aukciju biće doniran Elizabeth Taylor AIDS Foundation, koje je glumica osnovala 1991.godine.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1