Najzanimljiviji sajt Balkana


Svemirske agencije NASA odnosno njihove letelice ne prestaju da iznenađuju čovečanstvo putem slika koje šalju na Zemlju.Tako je NASA letelica “Mesindžer” poslala najnovije snimke površine Merkura, ....

na jednom od snimala pojavila se kranje neobična formacija,na jednoj od fotografija se vidi se prepoznatljiv lik junaka Volta Diznija - Miki Maus.?!

Planeta Merkur,je mala po svojoj površini i najbliža Suncu,prepuns je brojnih kratera, najveći krater na Merkuru je prečnika 105 kilometra, koji i formira lik Mikija Mausa, i kad bi se pravila mapa, bio bi okrenut naopako.


 Letelica NASA-e “Mesindžer” je prikupila gotovo 89.000 fotografija tokom svoje dosadašnje misije.Ovo nije prvi put da se na nekom nebeskom telu pronađu likovi iz nama poznatog sveta.Najčuveniji je Galeov krater na Marsu, koji zovu još i “srećno lice”.

pored "lika" Miki Mausa na Merkuru čovečanstvu je dobro poznato i "lice na Marsu", u regiji Sidonija.Tokom  ispitivanja ovog "lica na Marsu" došlo se do saznanja da "lice, zapravo, samo optička varka.
izvor:blic.rs

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1