Najzanimljiviji sajt Balkana

dolari gomila

U svetu postoji oko 20-ak najmladjih milijardera koji imaju ogromna bogatstva.I to bogatsvo s kojim raspolažu raste svaki dan sve više i više. Svima njima je zajednicko jedno, a to je da su stvorili,nasledili ogromne novčane sume.I na kraju ostvarili svoje snove pre svoje 40 godine.

Donosimo vam neke od  namladjih bogataša današnjice odnosno do ove godine 2011 po listi forbes-a,bogataša koji nisu napunili 40 godina.

Yusaku Maezawa 35 godina

bivši rock muzičar koji je započeo prvo sa prodajom CD-a i bend majica preko interneta ranih 90-tih.Zozotown je prvenstveno bio mali sajt, s različitim trgovinama za različite vrste modnih i drugih proizvoda koje je prodavao i dostavljao pošiljki.
Zozotown danas broji više od 3 miliona pretplatnika (morate se pretplatiti kako biste pristupili Zozotown sajtu).Ovo je stvorio u od svoje 35 godine,1 milijardu dolara a njegova firma i dalje raste uprkos svetskoj ekonomskoj krizi koja jos vlada.


Mark Zuckerberg 26 godina


je osnivač socialne društvene mreže Facebook.Facebook sajt na samom njegovom početku je bio namenjen samo studentima univerziteta na Harvardu koji su tim putem mogli međusobno vršiti komunikaciju i razmenjivati informacije.Kasnije,vremenom mnogi drugi univerziteti,srednje škole kasnije i velike kompanije sveta su se priključile društvenoj mreži Facebook.
Danas,Mark Zuckerberg poseduje bogatstvo od neverovatnih 13,8 milijardi dolara.I medju vodećima je od najmladjih bogataša na svetu. Zuckerberg je već dao stotine hiljada dolara u dobrotvorne svrhe, a obećao je da će donirati više od pola svog bogatstva u dobrotvorne svrhe ili tokom života ili posle smrti.


Sergej Brin 38 godina


Svi znamo sa kim je i šta osnovao i naravno izmislio,danas bez Googlea teško možemo zamiliti internet.Početci stvaranja najvećeg svetskog pretraživača počinju u garaži.Tridesetosmogodišnji Sergej računarski stručnjak poreklom Rus i suosnivač Googlea sa Larijem Pejdžom.2011.godine njegove o bogatstvo procenjuje se na 19,8 milijarde dolara


Yoshikazu Tanaka 34 godine


osnivač najveće japanske socijal mreže Gree.do avgusta 2010.godine mreža je brojala 21.25 milliona korisnika
Tanaka sa svojih 34 godine poseduje bogatstvo od od 2,2 milijarde dolara.Tanaka cilj za globalno širenje svoje mreže Gree u svetu.


Dustin Moskovič 26 godina

Samo osam dana mladjii od svog kolege i bivšeg ortaka Facebook carstva,Marka Zuckerberga, Dustin Moskovič, Zuckerbergov treći zaposleni na samom početku socijalne mreže Facebook.Prvi šef tehnološkog dela i potpredsednik inženjerstva.
Moskovič sada kako neki procenjuju poseduje bogatstvo od  2,7 milijarde dolara. 2008. godine je napustio Facebook i pokreno svoju firmu asana.


Oleg Bakhmatjuk 35 godina

Oleg koji ima 35 godina potiče iz zapadne Ukrajine i većinski vlasnik Avangardco.Inače ga još zovu i "kralj jaja"Njegova firma  je najveći u Ukrajini proizvođač i izvoznik kokošjih jaja.Bakhmatyuk je od jaja napravio bogatstvo.Njegova zlatna jaja su mu donela 1 milijardu dolara i bogatstvo se uvećava.Oleg planira proširenje na celu Evropu.

Albert von Thurn und Taxis 27 godina

Njegovo bogatsvo se procenjuje na oko 2 milijarde dolara,službeno je nasledio bogatstvo 2001 na njegov 18. rođendan.Danas Albert ima imovinu vrednu gotovo 2 milijarde dolara i to u nekretninama,umetnosti i tehnologiji 30.000 hektara šume u Nemačkoj.Planira izgradnju jednog od najvećih svetskih solarnih farmi u Bavarskoj,na jugu Njemačke,da bi prodavao električnu energiju.Živi u porodičnom dvorcu,Schloss Emmeram.

Scott Duncan 28 godina
poseduje bogatsvo od 12,4 milijardi dolara vrednu energetsku imperiju,koju je gradio celi život njegov otac Dan Duncan.Otac mu je započeo sa firmom Enterprise sa dva kamiona 1968.godine Inače Dan Duncan je bio siromašan,ali je svojim radom i upornošću napravio ogromnu kompaniju koja i danas uspešno posluje


Eduardo Saverin 29 godina

poseduje 1,6 milijarde dolara počeo zajedno sa Markom Zuckerbergom na društvenoj mreži Facebook na Harvardu i dobio 30 posto dela.Sada po nekim pričama  drži samo 2 posto Facebooka.Yang Huiyan 29  godina

Glavni deoničarka( sada vlasnica) Country Garden Holdings  u Guangzhou,agencije za nekretnine koju je osnovao njen otac.Njeno bogatstvo je procenjeno na oko 4,1 milijarde dolara redsjednik Yeung Kwok Keung njen otac je preneo vodjstvo firme njoj kada je otišao iz  javnosti u Hong Kongu 2007.godine Yang diplomirala na Ohajo državnom Univerzitetu s diplomom iz područja marketinga i logistike.Fahd Hariri 30  godina

On je  Najmlađi sin ubijenog libanonskog premijera Rafika Haririja nasledio je udeo u očevo bogatstvo.Fahd posjeduje Future TV, satelitsku i zemaljsku televizijsku mrežu koja pokriva celi Bliski istok. Živi u Parizu.Njegovo bogatsvo se kreće do cifre 1,5 milijardi dolaraSean Parker 30 godina

Na svom bankovnom računu ima 1,6 milijardi dolara Strateg i bivši predsednik Facebooka postao milijarder tako što je rasla vrednosti socijalne mreže.Danas je njegov ulog u Facebooku je oko 3 posto.Suosnivač Napstera i jedan od ključnih igrača u Facebooku


Serra Sabanci 37  godina

1 milijarda dolara bogatsva joj stoji na raspolaganju Član Uprave i vlasnik velikog konglomerata Sabanci Holdinga i član Upravnog odbora odbora Sabanci. Povratak na popis milijardera ove godine, nakon pada  2009.Nasledila bogatstvo od oca Ozdemira Sabanci koji je ubijen 1996  svojoj kancelariji u Istanbulu do strane levičara.


Kostyantin Zhevago 37 godina

iz Ukrajine ima bogatsvo od  2,4 milijarde dolara.Milijarder koji je imao najviše koristi od povećanja cena željezne rude,njegovo bogatsvo gotovo se udvostručilo u poslednjih godinu dana.Poseduje i ukrajinski FC Vorskla.

Na listi mladih i bogatih su John Arnold iz SAD čije se bogatstvo procenjuje na 3,3 milijarde dolara
Brazilka Ana Lucia de Mattos Barretto Villela koja je za 37 godina stekla 3,2 milijarde dolara,Fang Wei sa 1,3 milijarde dolara

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1