Najzanimljiviji sajt Balkana


Veliki lavirint,napravljen od knjiga biće postavljen ovih dana u Londonu.Ovim lavirintom će moći prošetati svi koji posete Londonski festival 2012 ,koji se održava paralelno sa Olimpijskim igrama od 31 jula do 21 avgusta....

Na ovom festivalu dvojica umetnika će predstaviti posetiocima lavirint od čak 250.000 knjiga.!Na zidovima lavirinta će postavljeni ekrani sa citatima.Biće tu i autora koji će čitati odlomke svojih dela," dajući život projektu preko usmene tradicije".A sve u svrhu toga da upotpun ovaj neobični kulturni događaj kao i lavirit knjigu.

Lavirnt skulptura biće instalirana u Sautbenk centru,jednom od vodećih evropskih centara umetnosti. Lavirint od knjiga je delo dvojice brazilskih umetnika Markosa Saboje i Gvaltera Pupa,dok će dobrovoljci  pomoći izgradnju lavirinta koristeći oko 250.000 knjiga.!Ista ovakva instalacija aMAZEme je već bila izvedena u Rio de Žaneiru,ali sa manjem broju knjiga.

Neobični lavirint od knjiga prostiraće se na površini oko 500 kvadratnih metara a zidovi  bi trebali imati visinu oko četiri metra.U samom lavirintu će posetioce ovog festivala kao i same skulpture očekivati razna iznenađenja.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1