Najzanimljiviji sajt Balkana


Jedini i prvi hostel avion na svetu nalazi se u avionu Boing 747-200 Jumbo Jet.Ovaj neobični hostel nalazi se na pisti na aerodromu Arlanda u Štokholmu u Švedskoj.Na neobičnu i zanimljivu ideju došao je švedski preduzetnik iz Upsale, Oskar Dios,inače ovaj avion bi završio na otpadu,da ga on pretvorrio u Džambo hostel.....


Rad na ovom projektu trajao je gotovo dve godine.Hostel Jumbo  ima 25 soba, sa ukupno 85 ležaja. Takođe, avion hostel  ima salon i kafić, londž kafe.Sobe su dosta male, ali udobne ,najeftinije sobe imaju po tri ležaja.Iako gosti nemaju sopstvena kupatila (9 zajedničkih sa tuševima),odnosno samo apartmani u Jumbo hostelu imaju wc.Sobe imaju  WiFi pristup i flat televizore na kojima se mogu pratiti i informacije o dolascima i odlascima aviona

Svaka soba je bela i ima po 4 do 5 prozora (što daje dovoljno svetlosti), a originalni pregradci za odlaganje stvari, koji su nekada stajali iznad putničkih sedišta, podsećaju da se ipak radi o avionu.

 Zaljubljeni parovi se mogu opredeliti za dvokrevetni deluxe apartman sa sopstvenim kupatilom.Soba je smeštena u pilotskoj kabini i pruža panoramski pogled na pistu i širi krajolik.


U kafe restoranu hostela služi se doručak i lagani obroci tokom čitavog dana.Takođe gosti mogu da  popiju kafu i prošetaju levim krilom aviona, ojačanim i pretvorenim u svojevrsnu "osmatračnicu“ sa najboljim pogledom na pistu i  sam aerodrom.

 Blizina aerodroma je dodatna prednost za putnike koji žele da se odmore u Jumbo Hostelu između dva leta, a nisu spremni da plate visoku cenu smeštaja.Cena najeftinije sobe( sa tri ležaja) je 40€  dok normalne sobe za jednu noć koštaju oko 120 evra dok cena apartmana se kreće oko 295 evra.

Dodaj komentar


Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala