Najzanimljiviji sajt Balkana


U nemačkom gradu Braunšvejga u donjoj Saksoniji stanovnici ovog grada ne uspevaju da otkriju ko je misteriozni dobročinitelj koji ostavlja  hiljade evra u kovertama.Za sada nema informacija niti tragova njegovom identitetu.

Ovaj dobročinitelj je do sada ostavio oko 190.000 evra počevši od novembra 2011 godine.Stanovnici Braunšvejga pronalazili su njegove koverte u poštanskim sandučićima, ispod otirača na ulazu u kuću, a gradski sveštenik je pronašao novac zataknut za klupu u crkvi.

Koverte su neobeležene, ali ponekad su u njima instrukcije čemu je novac namenjen.Izgleda da je “dobri Samarićanin”, kako su ga prozvali građani Braunšvejga, poznavalac nemačkog zakona o porezima jer donacije nikada ne prelaze gornju crtu za neoporezivanje od 10.000 evra.


Prvi građanin koji je dobio novac je bio čovek kojemu su lopovi ukrali hiljade evra. Novac su potom primile narodna kuhinja, dečak sa invaliditetom i gradski muzej.Nepoznati dobročinitelj je prošle nedelje ostavio 1.000 evra ispod otirača ulaznih vrata doma za beskućnike.

Jedini trag o njegovom identitetu je da on ili ona čita lokalne novine, jer su mnoge donacije poslate ljudima o čijim se problemima pisalo u njima.
izvor:blic.rs

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1