Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija.Svemirski brod tj. NLO , naučnik Nikola Tesla Ovakva letelica sa slike gore, odnosno leteći tanjir  nikad nije ugledalo svetlost dana samo zato što je naš veliki genije i naučnik Nikola Tesla bankrotirao početkom 20. Tesla je pored svih svojih stotina projekata i izuma....

vezanih za struju, po nekim pričama radio je i na konceptu svemirskog broda !?

Taj svemirski bor odosno letelica,kako je Nikola Tesla zamišljao, unkcionisao bi po principu elektromagnetnog polja piše sajt theeventchronicle.com . Na žalost patent ove letelice zaplenila je navodno američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA).

Trup Teslinog svemirskog broda kako je Tesla  razrađivao bio bi pravljen od tanke i fleksibilne keramike koja je dobar električni izolator, nezapaljiva je i otporna je na ekstremno niske i visoke temperature. Takođe je dosta tvrda, a i elektromagnetni talasi lako mogu da prolaze kroz nju.

Tesla je takođe osmislio način za zaštitu letelice od malih meteorita i kosmičkih zraka, kako bi posada u njoj bila sigurna. Pogon za "svemirsku brod" verovatno bi bio fisioni ili fuzioni reaktor za dalja putovanja, dok bi se za neka kraća koristio oksihidrogen.

Zahvaljujući tehnologiji kojom bi Teslina letelica bila opremljena na dnevnom svetlu ona bi delovala kao da je okružena vatrom, a sve zbog magnetne distorzije svetla.

Nažalost, ova letelica nikada nije ugledala svetlost dana. Tesla je bankrotirao početkom 20. veka, pa iako su teorija i eksperimenti sa ovom letelicom bili tačni, niko nije želeo da ovaj projekat isfinansira do kraja.

Da li će u budućnosti se pojaviti neko sličan tesli odnosno neki genije koji će uspeti da napravi ovu revolucionarnu letelicu, odnosno sličan svemirski bord kao što je Tesla želeo ostaje nam da vidimo.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1