Najzanimljiviji sajt Balkana

obnovljeni mini moris film

Automobili mini moris iz filma The Italian Job(Posao u Italiji) iz 1969.godine je verovatno su jedni od najpoznatijih auta na svetu.Postoji samo  tri originalna mini moris automobila koji su se koristili za snimanje tada i sada su prvi put prikazana javnosti.

Posle nadmetanja za cenu od 6.000 funti za delove mini morisa od originalnog vozila 2006.godine koje je kupio 42 godišnji Dejvid Mortona iz Njukasla, je uspeo s mnogo truda da obnovi sva tri automobila automobila,po njihovoj tačnom izgledu iz filma.

Dok su njegova tri mini moris automobila prikazana na MiniFestu u gradu Uttoxeteru u okrugu Staffordshire Dejvid kaže: "Majl Kejn i Remi Džulien,pomogli su mi u savetima kako da mini morisima vratim prijašnji stari originalni izgled"
obnovljeni mini moris

"Inače u filmu su koristili su 16 automobila mini moris,ali su svi bili oštećeni pa su ostavljeni u u Italiji. "Samo ove tri karoserije su vraćene su u Englesku.Tu nije bilo mnogo delova u njima, poklopac motora i puno malih delova.Ipak, najvažnije je bilo izvorni broj tablica i knjige prijave(log books)  su bili tamo.


"Morao sam mnoge delove posebno napraviti,u njih je uloženo mnogo napornog rada, ali sad sam oduševljen kako oni izgledaju.Svaki od ova tri mini morisa su osigurani na cifru od 55.000 funti i sada su poznati kao službeni mini morisi iz filma "Italian Job".Uz jednu zanimljivost da su auti registrovani koristeći njihove originalne registarske brojeve."


Ovi registarski brojevi na ovim automobilima iz filma "Italijanski posao" imaju svaki svoju priču što je zanimljivo.

 Registarski broj mini morisa HMP 729G je broj koji je u Her Majesty's(Zatvor njenog veličanstva) i broj koji je nosio Charlie Croker broj (kojeg je glumio Majkl Kejn ).

LGW 809G je broj povratnog leta za Gatwick kojeg je banda trebala uhvatiti,dok  broj GPF 146G dolazi od Grand Prix Flag-a

U medjuvremenu,u Londonu se izgleda možda našao još jedan automobil iz filma Posao u Italiji Pagani Zonda F super-automobil .

Inače ovaj automobil Zonda F je jedan od samo 25 auta ikada napravljenih u svetu,postiže 215 km na čas i a cena mu je oko 500.000 funti.!!

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1