Najzanimljiviji sajt Balkana


Mladi kinez iz Liaoning provicije Wang Yongjun (20),radnik u proizvodnji namještaja,je hitno hospitalizovan u bolnicu jer je nepažnjom na svom radnom mestu električnom pilom odsekao vrh svog prsta...

Da bi spasili prst mladom Wangu doktori su morali brzo da deluju i da razmisle šta da čine.Povodom ove nesreće Dr.Huang Xuesong je izjavio da je svojoj nepažnjom Wang pilom uspeo da odseče deo mišićnog tkiva i kože na vrhu svog srednjeg prsta i da se samo videla kost prsta.

 "Morali smo brzo doneti odluku šta da radimo sa njegovim prstom.U suprotnom bi pacijent Wang bi bez srednjeg prsta.Odlučili smo uzgojiti tkivo tako što smo prišili njegov prst sa stomakom",izjavio je Dr.Huang kako prenosi web.orange.uk.

I dodaje - "Ovo je pomalo čudna hirurška tehnika ali je dobar način uspostavljanja cirkulacije povredjenog prsta s ciljem regeneracije tkiva."

Tako je  tim dokotora hirurga Wangov delimično odsečeni prst prišili na njegov stomak nadajući se da će na vrhu prsta izrasti novo tkivo i prekriti kost.Na kraju se ispostavilo da su doktori dobro reagovali i bili u pravu .Wang će ponovo imati  funkcionalan  srednji prst za manje od mesec dana od nesreće kada mu se dogodila.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1