Najzanimljiviji sajt Balkana


Ruska akademija nauka je izdala saopšetnje za javnost u kojem se kaže da bakterija koja je otkrivena nedavno, u zamrznutom tlu (permafrost) u planini Mamontove u Sibiru mogla bi po nekim labaratorijskim nalazima da uspori proces starenja kod ljudi...

Istraživači sa Instituta za hemijsku biologiju i medicinu u Novosibirsku otkrili su da bakterija, po imenu Bacillus F, sposobna da uspori proces starenja kod laboratorijskih miševa kojima je ubrizgana ova novootkrivena bakterija.

Labaratorijski miševi su živeli duže od kontrolne grupe, odnosno to bi bilo skoro isto kao kada bi se prosečni ljudski život produžio na 140 godina, kako tvrde iz ove akademije.Oni svoje novo otkriće vezano za sibirsku bakteriju  Bacillus F nazivaju "impresivnim".Pokazalo se  tokom ovog Istraživanja da se metabolizam testiranih životinja povećao za 20 do 30 %

Bacillus F, bakterija, je takođe uspela da smanji slepoću,ali ne i na razvoj tumora.Ova bakterija ima čudotvorne proteine  zarobljene u permafrostu iz još ledenoga doba.Otkrili su naučnici Vladimir Rjepin, Nada Mironov i Anatolij Brjuškov koji ističu da bakterija pomaže organizmu da ojača svoje prirodne odbrambene mehanizme.


 "Bacillus F je vrlo blizak rođak probiotičke bakterije Bacillus cereus. Nismo joj zasad do kraja snimili genetičku sliku, ali smo shvatili da se lako razmnožava na temperaturi od pet stepeni Celzijusa", izjavila je Mironova u izjavi za RIA.

Naravno ova Istraživanja  sa ruskog Instituta za hemijsku biologiju i medicinu su tek na početku i još su daleko od testova na ljudima, i još dalje od stvarne upotrebe i proizvodnje ove bakterije,tj. leka protiv starenja.
izvor:blic.rs

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1