Najzanimljiviji sajt Balkana

najstarija na svetu
Ako je suditi po ličnoj karti, Filomena Tajpe koja živi u jednom zaseoku na Andima rođena 20. decembra 1897. godine,je najstarija žena na svetu! Ona je pet meseci je starija od Japanke Misao Okava koja ima titulu najstarije žene na svetu ...

Misao Okava je rođena 5. marta davne 1898. godine.Sa ovim podacima Filomena Tajpe tako ima 116 godina i najstarija je osoba u Peruu, a verovatno i na svetu (za sada još nije službeno potvrđeno iz Ginisove knjige rekorda)

„Nisam iz prošlog veka, već od onoga pre“, rekla je Filomena jednom gradskom funkcioneru koji je došao da joj pomogne da podigne svoju prvu penziju od 65 dolara u okviru pomoći najsiromašnijim starim licima.


"Tajna moje dugovečnosti je u prirodnoj ishrani na bazi krompira, pasulja, kozijeg sira i mleka“, rekla je starica koja je u odličnoj formi i nikada nije napuštala svoje selo.

"Sve što kuvam potiče iz moje bašte", rekla je Filomena i dodala da je mlada ostala udovica i odgajila devetoro dece, od kojih su troje sada živi. Nasmejana starica se na kraju jedino žalila što više nema zube.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1