Najzanimljiviji sajt Balkana

kazna usa upaljeno vozilo

Zbog izuzetno niskih temperatura, mnogi vozači ovih dana ali i inače zimi, zagrevaju motor i kabinu svog automobila u mestu, pre nego što započnu vožnju. Tako je uradio i Nik Tejlor iz SAD, ali na njegovu žalosti policija ga je kaznila zbog zagrevanja vozila....24-godišnji mladić Nik Tejlor iz Rosevila, kažnjen je sa 128 dolara koje će morati da plati,  jer ostavio je ostavio automobil sa uključenim motorom ispred svoje kuće, kako bi se automobil zagrejao.

Nik je, kao što to obično vozači rade tokom zime, izašao do svog parkiranog automobila, uključio motor i vratio se u kuću da sačeka dok se vozilo ne zagreje.

Kada je vratio nakon izvesnog vremena, na vetrobranu je zatekao kazneni nalog koji mu je u međuvremenu ostavio policajac.

Iako biste možda pomislili da su motivi za izricanje ovakve kazne ekološki, ali ipak  nisu.
Pema lokalnoj  zakonskoj uredbi vozač ne sme da ostavi nezaključano vozilo sa uključenim motorom bez nadzora, jer na taj način olakšava "posao" lopovima, objašnjavaju u policiji.

Šef lokalne policije izjavio je za medije da on lično ohrabruje pozornike da u takvim slučajevima kažnjavaju vozače bez pardona.

"Kada ostavite otključan auto sa uključenim motorom bez nadzora, to je kao da ste ostavili pozivnicu lopovu", kaže on.

"Takve krađe se često završavaju opasnim policijskim poterama za prekršiocima, što može da se izbegne ako vodite računa o svom automobilu. Zdrav razum nam govori da ne ostavljamo otključano vozilo sa uključenim motorom na ulici."

izvor:b92.net
loading...


Najnoviji naslovi

Pratite nas na....
twitter icon
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

 

banner2
 baner1

© 2011-2017 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala