Najzanimljiviji sajt Balkana

polje na zgradi
Farmer iz Kine iz provincije Šaosing Peng Ćiugen, uradio je zaista nešto nebično,on je pretvorio krov svoje kuće od 4 sprata, visoke preko 12 metara, u poljoprivredno zemljište.!:..


Na svoj "polju" na vrhu zgrade on osim pirinča uzgaja i lubenice, povrće i drugo povrće na površini od 120 kvadratnih metara.

Njegova neobična kreacija privukla je pažnju sugrađana, koji su Ćiugenu ponudili pomoć u žetvi. Ovaj farmer je rešio jedan od najvećih problema sa kojim se suočava njegova gusto naseljena Kina.

A to je kako proizvoditi dovoljnu količinu hrane za ovako veliki broj stanovništva, kada je raspoloživog zemljišta sve manje.

Poljoprivredno zemljište je imalo 30 odsto veći prinos nego što se inače očekuje od prosečnog prizemnog zemljišta. Ove godine je izračunato da se proizvede dovoljna količina namirnica da cele godine hrani jednu odraslu osobu.

Uprkos dobrim rezultatima, poljoprivredni stručnjaci su upozorili ljude da obavezno potraže profesionalni savet pre nego što se na svoju ruku upuste u ovakvu avanturu.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1