Najzanimljiviji sajt Balkana

ruta koju je pretrčao Patrik Svini
Za amerikanca Patrika Svinija (36) moglo bi se reći da je pravi pravcati Forest Gamp jer je pretrčao severnoamerički kontinent za onoliko kilometara koliko staje u  celih 128 maratona.!

Svini je pretrčao više od 4.000 kilometara, a njegovo trčanje ga je vodilo kroz 14 saveznih američkih država, počev od istočne pa sve do zapadne obale SAD tj krajnjeg cilja. Da stvar bude fascinantnija,Patrik Svini  je većinu svog ultramaratona tj. trčanja  pretrčao u sandalama ili bos!

Tokom svog trčanja Patrik je postao je prava medijska zvezda u SAD, stanovnici koji su ga viđali kako trči kroz njihov komšiluk i sa oduševljenjem su mu dobacivali čuvenu repliku iz Oskarom nagrađenog filma "Forest Gamp": "Trči, Foreste, trči!"

Patrik Svini je inače vegan, pa je s tim i njegov poduhvat, zbog ograničene ishrane, za svaku pohvalu.

Kada su ga upitali čime se hranio tokom velikog napora, odgovorio je da se "naoružao crnom kafo, sendvičima sa puterom od kikirikija, avokadom i čipsom."

Tokom svog poduhvata prošao je kroz 14 država
"Bio sam zabrinut zbog blage povrede koju sam dobio na maratonu nekoliko nedelja ranije. Tokom trčanja je bilo teških trenutaka, ali odustajanje nije bilo na mojoj listi. Kada sam završio, istovremeno sam osetio i tugu i olakšanje" izjavio je Svini.

Patrik je pretrčao ameriku  bos i u sandalama

Svini trči kako bi podstakao mlade Amerikance da se bave fizičkom aktivnošću. Tokom svog jedinstvenog poduhvata, Svini se suočavao sa svim vremenskim uslovima: od vreline sunca bez daška vetra, do čitavog meseca trčanja kroz kišu i sneg.

Konačno, kada su ga upitali za razlog zbog kojeg je pretrčao SAD, od istočne do zapadne obale, Svini je rekao da je to uradio zbog prikupljanja donacija za "Klub od 100 milja", organizacije čiji je cilj što veći podsticaj mladih Amerikanaca da se
bave trčanjem.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1