Najzanimljiviji sajt Balkana


Najviša stambena zgrada na svetu kako je objavila Ginisova knjiga rekorda odnedavno je Princess Tower iz Dubaija,u Ujedinjenim Arapskim Emiratima....

Najviša stambena zgrada na svetu je visoka neverovatnih 413.4 metara visine a ova građevina ima ukupno 101 sprat iznad zemlje.

 Arhitektonski, visina se meri od najnižeg nivoa,uključujući i ako postoji tornjevi na joj ali se u visinu zgrade ne uključuju antenama i isticanje zastave na stubovimaa ili druge funkcionalno-tehnička oprema.

Zgrada obuhvata ukupnu površinu od oko 37.410 kvadratnih metara prostora sa 763 luksuzna apartmana.Zgrada poseduje i 6 spratova podruma tako da ukupno ima ( ako računamo i podrume) 107 spratova.

Najviši sprat se nalazi na visini od 356.9 metar iznad tla.Izgradnja zgrade Princess Tower počela je 2005. godine, a procenjuje se da  je u nju uloženo oko 210 miliona dolara.

Prethodni rekord za najviši stambeni objekat,držala je zgrada "23 Marina",koja se takođe nalazi u UAE, u Dubaiju i njena visnina je iznosila 392.8 metar.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1