Najzanimljiviji sajt Balkana

tartuf ilustracija
Najveći tartuf na svetu, koji ima nešto više od sedam kilograma, trebalo bi za par dana da se nađe na aukciji tj.bude da prodat  za neverovatnu sumu od milion dolara.!...

Ova najveća pečurka - tartuf  na svetu  je pronađena u centralnoj Italiji, i ovaj tratuf je gotovo je dva puta veći od dosadašnjeg rekordera. Beli tartufi su veoma tražena namirnica i jedna od najređih i najskupljih hrana na svetu. Samo nekoliko sićušnih komadića ove pečurke u jelu može koštati i po nekoliko stotina dolara u restoranima!

Potencijalni kupci najvećeg tartufa iz Kine već su ponudili milion dolara. Međutim, kompanija u čijem je vlasništvu ova pečurka Sabatino Tartufi, svoje “otkriće” staviće na aukciju u Njujorku, a sav novac otiće u humanitarne svrhe.

beli tartuf od milion dolara

Beli tartufi pečurke su veoma retki jer su dostupni svega nekoliko meseci godišnje, a cena im je i do tri puta veća od cene crnih tartufa. Najviše ih ima u šumama Italije i to u oktobru, novembru i decembru, a traže ih posebno obučeni psi i svinje.

Milion dolara možda zvuči kao ogromna cena za jednu pečurku, ali je zapravo uobičajena. Dva bela tartufa prošlog novembra prodata su za 125.000 dolara, a ruski tajkun Vladimir Potanin potrošio je 95.000 dolara na jedan kilogram ovih pečurki u oktobru.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1