Najzanimljiviji sajt Balkana


Svi smo vidli barem po neki od ovih logotipa tj loga, na primer u prolazu,u reklamama,novanam na netu.Onmo što niste možda znali da svaki od dole spomenutih logoa sadrži skrivanu poruku ili neki skreiveni dodatak.Jednsotavno zahvaljujući optičkim iluzijama, a ponekad domišljatoj dizajnerskoj igri,logoi znaju da skriju tajnu poruku i simbol....

FedEx

Ako pobledate malo bolje logo američke firme FedEx,verojatno ćete zapaziti strelicu,koja simbolizuje brzinu i preciznost firme

Continental

Proizvođač guma u svoj je logo, odnosno u prva dva slova,je sakrio trodimenzionalnu gumu.

Quicksilver i Roxy

U vremenima kada su sa svojim brandom Roxy hteli osvojiti dotad nedirnuto tržište opreme za surferice Quicksilver je odlučio spojiti svoja dva znaka i stvoriti novi logo.

Sony Vaio

Logotip za Sonyjeva računala predstavlja spajanje analogne i digitalne tehnologije pa  "VA" predstavlja analogni val, a "IO" digitalni binarni kod.

Tour de France

Obratite pažnju na logo i primetićete biciklistu

Toblerone

Ovaj"slatki" logo smo svi videli "milion" puta,ali verojatno niste zapazili rasplesanog medveda.

Amazon
Ovaj logo takođe spada među često viđene logotipove s često previđenim dizajnerskim rješenjima.Strela ispod imena spaja A i Z te sugerira da na stranici možete pronaći mnogo toga, a u isto vreme označava i smešak, preciznije rečeno zadovoljne korisnike Amazona

Formula 1

Deluje kao nešto što su vidjeli svi, ali postoje mnogi kojima je jedinica u naoko praznom prostoru promakla.

Coca-Cola

Marketinška firma McCann Copenhagen u logotipu Coca-Cole  je videla "skrivenu" dansku zastavu, a svoje su otkriće iskoristili kako bi istaknuli da je Danska uistinu najsretnija zemlja na svijetu i da tu poruku reklamira i sama kompanija Coca-Cola.

NBC

Iako danas gotovo svi znaju da NBC-ev logo predstavlja pauna, tim više jer ga često spominju, ideja ovog logoa je da simbolizuje šarolik program  tve kuće NBC

LG logo

Neki tvrde da logo simbolizuje nasmejano lice,dok drugi idu toliko daleko da tvrde kako je reč o Pac-Manu.Sama tvrtka objašnjava da njihov logo simbolizuje planetu (krug), prijateljstvo i pristupačnost (nasmijano lice), a LG-jev simbol svet,budućnost, mladost, humanost i tehnologiju.

Baskin-Robbins

Firma Baskin-Robbins poznata je po 31 okusom sladoleda (za svaki dan u mjesecu),a tu su poruku hteli pokazati i u svom logotipu.

Nike

Možda to niste znali, ali Nikeov "swoosh" predstavlja krila Nike sa Samotrake, grčkoj božici pobede,a reč je o najvećem i najuspješnijem delu helenističkog razdoblja,Dizajner Carolyn Davidson poslužila se upravo obrisima ove skulpture.

Apple

Trenutni logo je modernizirana verzija jabuke koja je pala na glavu Isaaca Newtona (prva verzija logotipa imala je čak i Newtona koji sjedi ispod drveta). Međutim, mnogi su zaključila da iza logotipa postoji niz teorija.Neki tvrde da logo simbolizira "zabranjeno voće" i strast za znanjem, a neki da ugriz (na engleskom "bite"), predstavlja 8 bitova (jedan "byte"). Ipak, dizajner Rob Janoff smatra da ove teorije nemaju veze s njegovom idejom.
Dodaj komentar


Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala