Najzanimljiviji sajt Balkana

Claire Scott katapleksija
Klari Skot (24) je majka dvoje dece na žalost ona pati od retkog poremećaja zvanog katapleksija Prostije rečeno ona se ukoči i onesvesti svaki put kada čuje nešto duhovito i počne se smejati.


ovaj zaista čudan sindrom uzrokuje popuštanje mišića svaki put kada se nasmeje,posle toga ona padne i vrlo brzo ostane bez svijesti ili prosto zaspe.

Okidač koji potiče nesvesticu su snažne emocije,a osim smeha,to su uzbudjenje,strah ili iznenađenje.Poslednji put se Klari srušila kada joj je kćerka ispričala vic.


Za vreme ovog čudnog njenog stanja ona ne ne vidi nikoga ali čuje glasove,Dok sam napad  može potrajati od par sekundi do nekoliko minuta.Klari se sa ovim napadima bori duži niz godina tj do detinstva.A sa ovvim njenim problemom se bori gotovo celi svoj život i trudi se da izbegne jako uzbudjujuće po nju situacije.

Tako je Klari zbog poremećaja tj katapleksije morala odustati od polaganja vozačkog ispita jer je u jednom danu imala čak 50 napada.Ipak dopktori su Klari prepisali novu vrstu antidepresiva koji bi joj olakšali ove probleme.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1