Najzanimljiviji sajt Balkana

appleipad2
Možemo reći da je ovo više bizarno nego zanimljivo ali ipak zalužuje da se napiše pod znaimljivosti.Tinejdzer Zheng iz Kine priznao je svojoj majci da je prodao svoj bubregi to posle gledanja reklame na internetu u kojoj se nudi novac za one koje žele da daju svoj organ odnosno doniraju.


 "Želeo sam kupiti iPad 2, ali nisam imao novca",izjavio je ovaj tinejdzer  za kinesku Šenzen TV i dodao: "Na internetu sam našao reklamu agenata koji su kupovali bubreg za 20.000 kineskih juana (oko 2.300 evra)".Dečak je stupio u kontakt  sa "agentima" i otputovao u grad Čenzhou,gde su mu u lokalnoj bolnici odstranili njegov bubreg.Za ovu njegovu donaciju bubrega "agenti" su mu platili oko 22.000 juana ili oko ko 2.300 evra!


Ovo ne treba da čudi jer trgovina preko  Interneta u Kini je uobičajena praksa,mada kineska vlada ulaže velike napore da to zaustavi
Tako je Prošle godine japanska televizija je izvještavala o grupi "transplant turista", koji su platili oko 56.000 eura da bi dobili nove bubrege u Kini.Prema zvaničnim statistikama,svake godine više od milion Kineza čeka na transplantaciju, ali će na žalost samo 10.000 ljudi i dobiti organe, što direktno stvara i razvija crnu berzu ljudskim organima u ovom slučaju bubrezima.

Kod Zhenga posle operacije pojavile su se komplikacije pa nije uspeo da sakrije od majke ono što je uradio
 "Kada se vratio,imao je laptop i novi Apple iPad",izjavila je njegova majka Liu,pokazujući TV ekipi veliki ožiljak od operacije na telu njenog sina. "Želela sam znati odakle mu toliko mnogo novca i konačno mi je priznao da je prodao bubreg"!!.

 Majka je svog sina odvela u Čenzhou i prijavila policiji šta se desilo,ali su mobilni telefoni agenata koje je Zheng kontaktirao bili isključeni.Iz bolnice tvrde da je operaciju u njihovom odelu za urologiju uradio privatni naručilac i poriču umiješanost u operaciji.
Mnogi u Kini su kritikovali ovakvav slučaj tj nemoralnost nove "kapitalističke" Kine.Appleovi proizvodi,poput iPhone i iPad,su jako tražena roba u Kini jer predstavljaju statusni simbol bogatstva i prestiža medju mladim Kinezima.
Izvor:Telegraph

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1