Najzanimljiviji sajt Balkana

bionicka ruka mercedes

Metju Džejms četrnaestogodišnjak je strastveni navijač forumle 1 Mercedes tima,on je imao neobičnu želju.Želeo je da mu Mercedes da pomogne u ugradnji nove Bioničke ruke...

Metju,je rodjen bez leve ruke,da bi mu se želja ostvarila,napisao je pismo Rosu Braunu,šefu FORMULE 1, tima Mercedes GP Petronas.

Napisao mu je pismo tražeći da mu pomognu u donaciji od 35.000 funti odnosno dobije novu bioničku ruku .I zahvaljujući svojoj odlučnosti želja mu se i na kraju ostvarila.

Umesto da ga odbiju,Mercedes je bio dirnut Metjuovim pismom koje je bilo "inteligentno i dirljivo pismo" i dogovorili su se da mu pomognu za novac koji mu je bio potreban i koji je tražio.Ros Braun je rekao:"Metjuovo pismo timu bio je veoma dirljivo."

Zauzvrat,Metju je obećao da će dozvoliti da Mercedes postavi logo na njegovu bioničku ruku je kao reklama za FORMULU 1 .

Na kraju dobio je i poziv od Mercedesa da dodje u sedište kompanije,gde je obišao fabriku i upoznao Mihaela Šumahera.Mercedes mu je onda,obećao da će pomoći i u ostalih 10,000 funti za plaćanje bioničke ruke.

Inače,Metju je bio i u kontaktu sa stručnjacima za protetiku odnsno bioničku ruku da bi mu kreirali najbolji i najprilagodjeniji model za njega,i da bi mu ugradili najnapredniju tehnologiju ovog tipa u svetu.

Metju je otputovao Touch Bionics u sedište kompanije u Livingston,Škotska,nakon što kompanija pristala da se odrekne svojih 25.000 funti da bi mu stavila bioničku ruku.


Ova Metjuova Bionička ruka je dovoljno jaka da izdži veliko opterećenje,takodje funkcije su raznovrsne, tako da može da drži olovku za crtanje,slika i piše,veže cipele ili uhvati loptu.

Nakon što su mu ugradili ruku Metju  koji živi sa roditeljima s ocem Robijem (44), i majkom Tinom (42), u Vokinghamu,rekao je:"To je samo neverovatno.Moja stara veštačka ruka je imala mehanizam sličan stezaljci."

"Ali sa ovom mogu da uradim sve.Izgleda stvarno cool kroz spoljašnji deo se vidi sve,tako da mogu videti zapravo kako mehanika radi.I staviću Mercedes bedž oko ručnog zgloba"- dodao je Metju

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1