Najzanimljiviji sajt Balkana

"Triton" ronilačka spravica
Svi oni koji vole male tehnološke spravice odnosno gadgete,Jeabyun Yeon, industrijski dizajner iz Južne izmislio je jedan ronilački respirator zaista efikasnim i zanimljivo malom spravicom .Mali uređaj (mini oksigenski respirator) koji omogućava disanje pod vodom.....

bez glomazne boce sa kiseonikom zasnovan je tako da ronioce i ljubitelje pdovodnih avantura transformiše u ribe.Ronilačka maska - mini ronilački respirator, nazvan je " Triton.On funkcioniše po sistemu korišćenja kiseonika iz vode.
"Triton" diving gadget

I radi na bazi kao krljušti kod riba, tako da možemo reći da "Triton" ronilačka spravica "pretvara" ljude ( ronioce) u ribe.Deo maske koji liče na drške zapravo predstavlja škrge, a materijal koji i po teksturi i po funkciji liči na krljušti prikriva male rupe kroz koje se voda usisava u sistem.
"Triton" ronilačka spravica

Voda unutra dopire do komore koja izdvaja kiseonik i otpušta tečnost. Koristeći veoma mali, ali moćan kompresor, sistem kompresuje kiseonik i skladišti ga u rezervoarima.

Mikro baterija nove generacije sa veličinom i do 30 puta manjom od trenutne baterije se veoma brzo može napuniti i do 1.000 puta brže.
"Triton" ronilačk gedžet
Ovaj gedžet odnosno mini oksigenski respirator je još uvek i fazi testiranja i nadogradnje,ali već sad se čvsto veruje u to da će uskoije vreme biti opšteprihvaćen kod ljubitelja ronjenja. I da će  zameniti kompletnu "glomaznu" ronilačku opremu koja se sada koristi u podvodnim aktivnostima.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1